Dale

Draganco Volceski

 

    ×  За себе            ×  Коментари            ×  Контакт           ×  Facebook             ×  Youtube   


 

       « предходна                                  Треба разбирање                        следна »

 

           „Треба разбирање“ е снимена 05.2010. Сега за сега сум задоволен од оваа песна немам забелешка, се надевам дека ќе остане така. Од мене се е сработено како што треба, она што го замислив го реализирав без промени, недостасува квалитет но... тоа е тоа ...студио „Зад врата“

 


 
         Треба разбирање
                     преслушај                       youtube     

Ако после мене немаш мир
зошто одиш од мене ти
и се правиш не ти значам
и кога после се на се
залудно сме пателе
ќе се прашаме зошто

Цела ноќ не сме заспале
цел ден сме сонувале
еден на друг сме чекале
Оставам се и идам по тебе
среќата моја ти ја носиш во себе
па зошто да патам зар не се знаеме
имеме љубов и треба разбирање

Бараме совршенство
еден над друг надмоќност
а се што треба е разбирање
Од љубов се откажавме
божем се заборавивме
и пак еден на друг чекаме

Цела ноќ ... цел ден ...