Dale

Draganco Volceski


 

    ×  За себе            ×  Коментари            ×  Контакт           ×  Facebook             ×  Youtube   


 

        « предходна                                              Оди си                            следна »

 


          „Оди си“ (09.2009) се е ок ...но се гледа дека немам искуство со електрична гитара, кај сум видел јас ел.гитара, дете од село. Како и да е има големо подобрување во музиката и песната има интересна приказна во која може секој еден да се пронајде, а можат и сите двајца .

 


 
          Оди си        
                  преслушај                           youtube     

Се правам дека знам се во врска со тебе
те фалам пред сите дека си цвет
а мислам спротивно од тоа
и сакам да го кажам тоа
но сега веќе касно е

Често кога одам некаде сам
некој ќе ме праша за тебе
и не знам што да кажам
а не сакам да лажам дека уште заедно сме

Па велам
Оди си и остави ме до утре се ќе помине
и без неа се живее но сега малку што
срцево е послабо

Кога ќе те видам знам добро да скријам
дека ми значиш сеуште
ме оставаш да патам а знам добро да вратам
па ајде заедно ќе плачиме

Ти велам
Оди си и остави ме до утре се ќе помине
и без тебе се живее но сега малку што
срцево е послабо

Ми доаѓаш на врата и сакаш да те сфатам
мислиш не знам што се случило
а сега врати се кај него
немам повеќе сила
те молам за последен пат

Зарем веруваш ти во мене
зарем мислиш дека не те сакам тебе
повеќе